Recente nieuwsberichtenActiviteiten
    Er zijn geen geplande activiteiten!


Nieuwsberichten


Nieuwe functie - Afmelden voor H. Mis (16-12-2018)

Beste mensen,

Zojuist is er een nieuwe functie toegevoegd aan de website! Het is vanaf nu mogelijk om je via de website af te melden voor een H. Mis waarvoor je staat ingedeeld, maar die je onverhoopt niet kunt dienen. We willen je wel vragen om niet tot het laatste moment hiermee te wachten om aan ons door te geven, maar om dit tijdig te melden! Anders is er namelijk onvoldoende tijd om voor een vervanger te zorgen.
Nieuwe dienrooster online! (06-11-2013)

Hallo allemaal,

Het nieuwe dienrooster tot en met eind januari 2014 staat inmiddels op de website. Je kunt dus nu al zien wanneer je in januari moet dienen.

Met vriendelijke groet,

De Misdienaarscommissie
Volg ons live blog van het Jongerenkamp (03-07-2013)

Hallo allemaal,

Volg nu live ons blog over het jongerenkamp in Posterholt!!

https://sites.google.com/site/jongerenkampparochieclusteruow/

 
Verslag Paaseierenactie 2013 (24-03-2013)

Op 23 maart was het weer de jaarlijkse paaseierenactie van de misdienaars en acolieten van het parochiecluster Ubach over Worms. ‘s Morgens om 10.00 uur kwamen alle deelnemers bijeen bij de kerk van Abdissenbosch. Van alle parochies waren vele jongens en meisjes (en zelfs ouders!!!) gekomen om met de collectebus langs de deuren te gaan. Nadat de routes verdeeld waren gingen de diverse groepen op pad om geld in te zamelen voor het jongerenkamp van 2013 in Posterholt. Ondanks de ijskou hebben de deelnemers hun uiterste best gedaan om zoveel mogelijk straten te lopen. Halverwege de route konden de misdienaars gaan opwarmen bij een aantal zeer vriendelijke dorpsbewoners. Hartelijke dank aan deze families voor jullie gastvrijheid! Om drie uur gingen alle groepen weer terug naar Abdissenbosch waar genoten kon worden van heerlijke broodjes kroket of frikandel. Ondanks de enorme kou, waardoor niet alle straten gelopen konden worden hebben we toch een fantastisch bedrag van maar liefst €1.282,= bij elkaar weten te halen. We willen uiteraard alle misdienaars, acolieten, ouders en jongeren bedanken voor jullie tijd en inzet! Daarnaast danken we alle mensen donateurs die ons aan dit mooie bedrag hebben geholpen! We gaan er een geweldig mooi zomerkamp van maken!!

Wie zich trouwens wil aanmelden voor het zomerkamp kan dat het beste doen op onze site via dit elektronische aanmeldformulier: Aanmeldingsformulier
Verslag Speurtocht Rimburg - 03-03-2013 (03-03-2013)

Zondag 3 maart 2013 hebben onze misdienaars en acolieten een speurtocht gelopen in de omgeving Rimburg. Om 14:00 werd verzameld bij het verenigingslokaal van La Liesse waarna de speurtocht kon beginnen. De groepverdeling was eenvoudig. Het werd de jongens tegen de meisjes. De route leidde langs verharde en onverharde wegen door ‘pratsj’ en blubber. Niets kon de gedreven misdienaars weerhouden van het volbrengen van de speurtocht. De vragen verschilden van het tellen van objecten tot ingewikkelde doordenkertjes waar zelfs de leiding van de groepen de handen aan vol had. Eenmaal in de speeltuin aangekomen werd de schommelopdracht door beide groepen goed uitgevoerd en werd er flink op los gespeeld. Op de wip bleek dat Pedro en Jos bijna even zwaar waren. Bij de vragen over de kerk en café d’r Eck werd half Rimburg aangesproken om de goede antwoorden te verkrijgen. Eenmaal terug in het verenigingslokaal bleken de Rebus en de bonusopdracht toch wat moeilijker te zijn dan verwacht. Uiteindelijk hebben de meisjes met een klein verschil gewonnen van de jongens. De volgende keer zullen de jongensgroep beter zijn en ze zullen nog meer hun best doen om niet nog eens te verliezen! Dank jullie wel voor een leuke gezellige middag! Houd de site, mail en brievenbus in de gaten voor de volgende activiteiten!
Verslag Spelletjesmiddag - 20-01-2013 (27-01-2013)

Op zondagmiddag 2013 kwamen een groot aantal van de misdienaars bij elkaar om elkaar gezellig te leren kennen en samen spelletjes te spelen. Nadat iedereen naar de mooi hoeve Kalle in Rimburg gekomen was werd de middag geopend met een ouderwets spelletje ‘krantje-mep’. De namen van de aanwezige misdienaars werden eenmaal opgenoemd en vervolgens moest iemand in het midden van de kring gaan staan. De namen werden opgenoemd en de persoon in het midden moest de opgenoemde naam met de krant meppen. Na verschillende rondes werd de naam “Marc” wel heel vaak genoemd en al snel leek het spel ‘krantje-mep’ te zijn vervangen door ‘Markje-mep’.

De spelletjes die gespeeld werden verschilden erg van aard. Van een ‘rustig’ spelletje Cluedo (waarbij Jos op een vakkundige manier zich zelf buitenspel zette) tot een uitgebreid potje Twister. Vermeld mag worden dat Jorrit de oude garde het Cluedo spelen goed heeft bij gebracht. Helaas wisten zij niet van hem te winnen! Bij het doolhofje ging Charlotte met een ruime winst aan de haal en bij het spelletje “Ben ik een banaan?” kwam de peer als winnaar uit de bus. Tussendoor brak Pedro bijna zijn heup tijdens een kort sneeuwballengevechtje. Dit alles terwijl Michiel en Joeri nog geruime tijd bleven worstelen op de twistermat.

Wij willen alle misdienaars bedanken die mee hebben gedaan. Het was een leuke en gezellige middag en we zien uit naar de volgende activiteit met jullie allen!
Welkom nieuwe misdienaars! (10-12-2012)

Rond de zomervakantie hebben zich veel nieuwe misdienaars aangemeld om te komen dienen in ons parochiecluster. Wij zijn hier zeer blij mee. Zij hebben ondertussen hard geoefend en staan vanaf nu ingedeeld in ons dienrooster. Wees van harte welkom: Jos, Diego, Kathleen, Annika, Caron, Irving, Jill, Ciaran, Cheyene, Yves, Bente en Adine. Super dat jullie er bij zijn gekomen!!!!!
Nieuws maart 2012 (07-03-2012)
Nieuwe dienlijst is uit.
De nieuwe dienlijst is uit. Deze loopt vanaf vandaag tot 15 juli 2012.
Na de Sacramentsprocessie op 10 juni 2012 wordt de kerk van Waubach opnieuw geverfd. De H. Mis van 8.30 uur komt gedurende deze periode te vervallen en de H. Mis van 11.30 uur wordt dan gehouden in de kerk van Lauradorp.

Inschrijven Jongerenkamp
Van 1 t/m 6 juli 2012 wordt weer het jaarlijkse Jongerenkamp georganiseerd. Schrijf je zo snel mogelijk in, zodat de organisatie weet wie er mee gaan. Als we dit namelijk weten, kunnen we ook een programma organiseren wat aansluit bij degene die mee gaan. Hoewel we momenteel genoeg plaatsen vrij hebben, heeft de kampplaats minder plekken dan voorgaande jaren. Het zou jammer zijn als je niet mee zou kunnen, want VOL = VOL.


Nieuws december 2011 (29-12-2011)
H.Missen met kerstmis!!!!! Voor de H.Missen op Kerstavond en Tweede Kerstdag worden alle misdienaars en acolieten een half uur voor de aanvang van de Mis verwacht in de sacristie van de betreffende kerk!!! Voor de H.Mis op Eerste Kerstdag worden de misdienaars en acolieten 45 minuten voor aanvang verwacht in de kerk. Dit in verband met oefenen. BEN OP TIJD AANWEZIG!!!

Gestopt met dienen:
Na vele jaren trouwe dienst hebben zich de volgende personen afgemeld bij de misdienaars/acolieten:
  • Naomi Moonen
  • Jill Hanssen
  • René Erens
Wij danken hen voor de trouwe inzet die zij voor onze parochies hebben gedaan.

Wijzigingen bestuur:In de afgelopen jaren zijn een flink aantal taken van het misdienaarsbestuur veranderd. Zo wordt de dienlijst nu gemaakt op het parochiekantoor, waardoor er een makkelijkere afstemming plaatsvindt met de lectoren en zangkoren. Ook organiseert het misdienaarsbestuur al lang geen kamp meer die alleen voor misdienaars bedoeld is. Daarom is er besloten om de naam van het misdienaarsbestuur te veranderen in misdienaarscommissie. Ook zijn er een aantal wijzigingen in de samenstelling van de commissie.Jos en Hanny van der Wouw hebben de misdienaarscommissie verlaten. Wij danken hen voor de grote inzet die zij gedurende een groot aantal jaren hebben gedaan. Pedro Coenen is toegetreden tot de misdienaarscommissie. Wij heten hem van harte welkom en veel succes.


Meld je aan!
Jongerenkamp 2015
Uw advertentie hier?
Stuur ons een email!